ФК "Десна"

ФК «Десна» перемагає харківський «Геліос» (Відео)

Чернігівська «Десна» у 21-му турі першої ліги з мінімальним рахунком перемогла харківський «Геліос».

На свій перший офіційний матч у 2017 році «Десна» вирушила до Харкова. Рік тому, «сіверяни», теж відкривали весняну частину чемпіонату грою з «сонячними». Тоді чернігівці обіграли харків’ян, а переможний гол забив Євген Чепурненко. До початку гри ніхто ще не знав, що доля з господарями поля зіграє злий жарт…

Вболівальники з нетерпінням чекали на цей поєдинок, оскільки протистояння між «Десною» і «Геліосом» завжди викликає чималий інтерес з боку глядацької аудиторії. Тим паче, що команди сусіди по турнірній таблиці, а відстань між ними сягає лише п’яти очок.

Стартові склади обох команд не здивували. Наставники довірились перевіреним гравцям. З новачків з’явилися лише Акубардія і Скоблов у «Геліоса» та Лисенко у «Десни». Якщо замість дискваліфікованого Глушицького Сізіхін випустив Акубардію, то Олександру Рябоконю довелося добряче подумати, хто б міг замінити капітана «сіверян» Мельника, який травмувався напередодні гри. Альтернативою Мельнику став ще один «ветеран» чернігівців Щедраков. Павло надійно відіграв у захисті і був справжнім лідером на полі.

Стартовий відрізок зустрічі був за «Десною». Вже на першій хвилині чернігівці заробили кутовий, який увінчався ударом Картушова з лінії штрафної. На жаль, Єгор пробив вище воріт. Потім обидві команди обмінялися штрафними, але голкіпери зіграли надійно і не дозволили гравцям відкрити рахунок у матчі.

Весняний футбол триває до першої помилки. Так сталося і в цьому матчі. На 17-ій хвилині Акубардія хотів вибити м’яч із власної штрафної, але не влучив по ньому. Таким подарунком одразу скористався Волков, який майстерно переграв Волинця — 0:1.

Господарі намагалися швидко відігратися, але «Десна» вміло «сушила» гру біля власних воріт. Наприкінці першого тайму «Геліос» не використав стовідсотковий гольовий момент. С. Кравченко отримав чудовий пас із глибини поля і вийшов віч-на-віч із голкіпером. Нападник намагався перекинути Махновського, але Костянтин в останній момент дотягнувся до м’яча і вибив його на Абєлєнцева, який дивом не влучив у порожні ворота.

Після перерви на полі точилася справжня чоловіча боротьба із великою кількістю дрібних фолів у центрі поля. Небезпечних моментів біля обох воріт майже не було.

Одна із атак «Геліоса» могла цілком завершитися взяттям воріт, але В. Кравченку трохи не вистачило, аби замкнути передачу на дальній стійці. На 89-ій хвилині «Десна» відповіла не менш гостро. Стрімка контратака «сіверян» увінчалася майстерним ударом Філіппова в дальню дев’ятку, але м’яч пройшов трохи вище воріт.

У компенсований арбітром часом господарі взяли в «облогу» ворота «Десни», однак чернігівці майстерно витримали навалу суперника і здобули першу перемогу в офіційному матчі.

Після 21-го туру «Десна» з 43 очками залишається на третій сходинці у турнірній таблиці. Харківський «Геліос» після поразки втрачає одну позицію і опускається на п’яте місце.

Свою наступну гру чернігівська «Десна» зіграє 25 березня у Києві на «Оболонь-Арені». Суперником деснянців буде чернівецька «Буковина».

«Геліос» — «Десна» 0:1

Гол: Волков, 17

«Геліос»: Волинець, Акубардія (Гранкін, 90), Лобойко, Чередніченко, В. Кравченко, Кіча (Івашко, 74), Луценко, Скоблов, Субочев, Семенець, С. Кравченко.

«Десна»: Махновський, Фаворов, Максименко, Щедраков, Мостовий, Чепурненко, Коберідзе, Картушов (Арвеладзе, 90), Волков (Бовтрук, 88), Лисенко, Філіппов.

Попередження: Луценко, 58, С. Кравченко, 74 — Фаворов, 61.

Харків. Стадіон «Сонячний». 800 глядачів.
Арбітр: Володимир Копієцький (Кропивницький)

Джерело: офіційний сайт ФК «Десна»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button