ФК "Десна"

Грузинський легіонер «Десни» допоміг чернігівцям перемогти «Оболонь Бровар»

Чернігівська «Десна» у 16-му турі Чемпіонату України з футболу першої ліги перемогла столичну «Оболонь Бровар».

Цей матч для «Десни» мав важливе турнірне значення. Адже у разі перемоги над «Оболонню Бровар» та поразки «Вереса», чернігівці піднялися б на другу сходинку у турнірній таблиці. Зі своїм завданням «сіверяни» впорались на відмінно, а «Черкаське Дніпро» розгромило «Верес», що дозволило «Десні» обійти рівнян у чемпіонаті.

Київ. Стадіон «Оболонь-Арена».

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)

«Оболонь Бровар» — «Десна» — 1:2

«Оболонь Бровар»: Поштаренко, Пінчук (Башлай, 46), К. Коваленко, Аблітаров, Бровченко, Гордійчук (Корольчук, 76), Проневич, І. Коваленко, Сахнюк, Єрьоменко, Продан (Шевчук, 6).

«Десна»: Махновський, Максименко, Мельник, Фаворов, Солдат, Коберідзе, Мостовий, Бовтрук (Чорноморець, 74), Картушов, Банасевич (Щедраков, 60), Філіппов.

Голи: І. Коваленко, 22 — Мельник, 4, Коберідзе, 43.

Попередження: Єрьоменко, 72, Проневич, 82 — Максименко, 48, Філіппов, 78.

Обидві команди розпочали матч дуже активно. «Оболонь Бровар» на правах господаря мала дві нагоди, щоб відкрити рахунок, але «пивовари» свої моменти не реалізували.

Вже на 4-ій хвилині «Десна» вийшла вперед. Після серії кутових та ударів по воротах Поштаренка, Фаворов навісив у штрафний майданчик, а капітан «сіверян» Мельник головою відправив м’яч у ворота — 0:1.

Відкривши рахунок, «Десна» не закрилася на власній половині поля, а намагалася подвоїти рахунок. Олександр Філіппов потужно пробив по воротах Поштаренка, але м’яч зрадницьки влучив у стійку.

«Оболонь Бровар» впоралась з нервами і створила кілька небезпечних моментів біля воріт «Десни». В одному із ігрових епізодів Костянтин Коваленко з близької відстані завдав удару, але Махновський не підвів свою команду і відбив цей постріл. Проте на 22-ій хвилині господарям вдалося зрівняти рахунок. «Пивовари» реалізували одну із своїх нечисельних контратак, яку майстерно завершив Ілля Коваленко — 1:1.

Після того, як «Оболонь Бровар» забила гол, гра на полі вирівнялася. Команди обмінялися кількома ударами по воротах. Наприкінці першого тайму, як «грім серед ясного неба» чернігівці забили другий гол у ворота господарів. Грузинський легіонер «Десни» Лука Коберідзе наважився на удар з далекої відстані, м’яч зачепивши когось із гравців «пивоварів» дезорієнтував Поштаренка і залетів у ворота — 1:2. Для Коберідзе цей гол став першим у футболці «сіверян»

Другий тайм запам’ятався справжньою чоловічою боротьбою, яка панувала на футбольному полі. «Оболонь Бровар» прагнула зрівняти рахунок, а «Десна» вдало зіграла у захисті і не дозволила супернику відзначитися.

Фінальний свисток арбітра зафіксував важку перемогу «Десни». Чернігівці змогли реабілітуватися за поразку від «Полтави», а «Оболонь Бровар» не змогла потішити дебютною перемогою свого нового наставника.

Після 16-го туру «Десна» з 33 очками піднімається на 2-е місце у першій лізі. Свою наступну гру «сіверяни» зіграють з лідером — маріупольським «Іллічівцем». Матч відбудеться 5 листопада у Києві на «Оболонь-Арені».

     Владислав Пархоменко

Ще статті по темі

Back to top button