ФК "Десна"

Полтава — Десна: неочікуваний результат гри

16 перемог, 11 матчів і 5 нічиїх – з таким доробком Десна приїхала в Полтаву, натомість господарі поля вже 9 місяців поспіль не вигравали на своєму полі. Проте, як відомо, будь-яка серія має властивість закінчуватися, от і 22 липня, полтавчани нарешті перемогли на своєму полі, а Десна вперше програла в 2017 році.

Про це повідомляє офіційний сайт ФК «Десна».

Звісно, рахунок не по грі – сіверяни володіли ініціативою протягом всього матчу та створили більше небезпечних моментів, але дві помилки в захисті призвели до прикрої поразки. Також варто відразу відмітити, що на гру вплинули і погодні умови – командам довелося грати за аномальної жари.

У порівнянні з грою проти Волині Олександр Рябоконь зробив кілька змін в стартовому складі своєї команди. Десна вийшла на гру з двома форвардами – до Олександра Філіппова приєднався Володимир Лисенко, а на фланзі півзахисту замість Картушова з’явився Коваленко. Також варто відзначити, що Олександр Чорноморець залишився в Чернігові, а місце на лівому фланзі захисту зайняв Андрій Мостовий.

Уже на 12-ій хвилині Чепурненко пробив зі стандарту вище воріт. Ближче до середини тайму Ілля Коваленко отримав м’яч на лінії штрафного майданчика, віддав передачу в зону воротарського майданчика на Волкова, котрий пробив головою, але господарів врятувала поперечина.

Згодом Лисенко спільно з Фаворовим обіграли захисників Полтави, далі передача пішла на Коваленка, останній прострілив все на того ж Лисенка, який встиг зміститися у карний майданчик. Удар вийшов не надто сильний, Кучинський зміг розгледіти момент і вчасно зреагувати на нього. А в активі господарів в першому таймі можна згадати лише один момент – Савін пробив з далекої відстані прямо в руки Махновському.

Кардинально не змінився хід гри і по перерві – Десна більше володіє м’ячем, а господаря грають на контратаках. І все ж таки, відкрити рахунок в матчі вдалося тому, хто більше на це заслуговував – Кучинський зреагував на удар Картушова зі штрафного удару, але першим на добивання опинився Фаворов і перерправив м’яч в сітку воріт полтавчан. Швидше за все, Десна б довела гру до логічного завершення, якби майже відразу не пропустила гол у відповідь.

Дегтярьова у боротьбі з Братковим зміг пробити точно в ближній кут воріт Махновського – 1:1. А на 78-й хвилині гри Десна знову пропустила – Братков, перериваючи прострільну передачу Савіна, зрізав м’яч у свої ворота, як результат – 2:1 на користь Полтави.

Вже 26 липня на команди чекають нові зустрічі – в рамках Кубку України Полтава в Петрово зіграє з Інгульцем, а Десна нарешті повертається до Чернігова, де на оновленому стадіоні імені Гагаріна буде приймати Балкани.

22.07.2017. м .Полтава. Стадіон “Локомотив”

ФК Полтава – “Десна” (Чернігів) 2:1

Голы: Дегтярьов 66, Братков (в свої ворота), 78 – Фаворов 64

ФК Полтава: Кучинський, Кушніренко, Насібулин (Страшкевич 55), Недоля, Парамонов, Кропивний (Сокуренко 76), Трояновський (Олійник 71), Савін, Дегтярьов, Ковтун, Іванов (Голіков 86). Запасні: Кринський, Бородай, Фоменко. Головний тренер: Анатолій Безсмертний

ФК”Десна”: Махновський, Коваленко (Банасевич 75), Волков (Скепський 59), Фаворов, Братков, Лисенко (Картушов 59), Мостовий, Коберідзе (Щедраков 84), Філіппов, Чепурненко (Кіріенко 82), Мельник. Запасні: Жук, Шевченко. Головний тренер: Олександр Рябоконь

Попередження: Крапивной -29, Савин – 90 + 2 – Коберидзе 36, Волков 58, Кириенко 88, Щедраков 90 + 6

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button