ФК "Десна"

Закінчення казки: «Десна» поступається «Полтаві»

До чергового поєдинку в чемпіонаті України серед команд Першої ліги чернігівська «Десна» підійшла в піднесеному настрої, адже результати команди в останніх матчах додавали оптимізму перед грою з ФК «Полтава».

Своєї останньої поразки «сіверяни» зазнавали ще понад місяць тому, коли з великим рахунком програли домашній матч «Колосу» з Ковалівки.

Можливо, ця невдача мотивувала чернігівських футболістів більш якісно підходити до кожного суперника, не даючи змоги нікому ставити під сумнів ігрову майстерність «деснянців».

Матч із полтавчанами розпочався з доволі високих швидкостей обох команд. Уже на 5-й хвилині матчу голкіперу «Десни» Костянтину Махновському довелося вперше виручати свою команду після потужної атаки гостей.

На 10-й хвилині дебютант «сіверян» В’ячеслав Акімов перевіряв голкіпера «Полтави» далеким ударом, проте воротар був на місці. Вже за чотири хвилини нагоду відкрити рахунок мав Олександр Філіппов, замикаючи простріл у штрафному майданчику, однак ледь-ледь не дотягнувся до м’яча. Ближче до середини першого тайму «деснянці» заволоділи ініціативою і змогли притиснути гостей до своїх воріт. На 28-й хвилині все той же В’ячеслав Акімов не зміг вразити порожні ворота полтавських футболістів. Однак одна з нечисленних атак гостей принесла свої дивіденди.

Наприкінці першого тайму на 43-й хвилині півзахисник полтавчан Євген Краяновський зумів зняти павутиння з «дев’ятки» воріт чернігівської «Десни», виводячи свою команду вперед.

Рахунок після першої половини гри аж ніяк не влаштовував «деснянців». Саме тому по перерві вони одразу ж почали виправляти ситуацію. На 60-й хвилині Євген Чепурненко дуже сильно пробивав під поперечину воріт з-за меж штрафного майданчика, однак і в цьому моменті безпомилково зіграв голкіпер гостей.

На 65-й хвилині гри два чергові сейви воротаря полтавчан завадили опинитися м’ячу у сітці воріт. На 76-й хвилині ФК «Полтава» залишилась у меншості – друге попередження у матчі отримав захисник Максим Лещенко.

Заключні хвилини матчу пройшли за тотальної переваги «деснянців», однак бодай зрівняти рахунок нашим футболістам так і не вдалося.

Цією поразкою було перервано переможну ходу чернігівської «Десни». Проте «сіверяни» залишились на третій сходинці.

Наступну гру наші футболісти проведуть уже в середу, 26 жовтня. На тій же «Оболонь-Арені» чернігівці прийматимуть «Дніпро» в рамках розіграшу 1/16 Кубка України. Початок матчу о 15 годині.

Черговий поєдинок у чемпіонаті «деснянці» зіграють проти «Оболонь-Бровар» 30 жовтня також у Києві.

Ще статті по темі

Back to top button