Інфраструктура

Козелецька будівельна епопея тривалістю у два десятиліття

У нинішньому році минає двадцять років звідтоді, як у Козельці стартували будівельні роботи на території центральної районної лікарні. Там почали зводити новий корпус педіатричного і пологового відділень. За цей час будівництво періодично призупинялось і  відновлювалось, відтак на сьогодні готовність об»єкта до експлуатації, за оцінками експертів, становить 65 відсотків.

Епопея з будівництвом нового приміщення триває ще з 96-ого року минулого століття. Тоді вартість споруди оцінювалась 15-а мільйонами гривень. Освоїти встигли тільки 3-и з половиною, звівши каркас. На цьому все і зупинилось. Відновились будівельні роботи аж у 2011-ому. Для цього довелось коригувати проектно-кошторисну документацію, адже ціни  за цей час зросли, і після підрахунків  сума сягнула аж 74-ох мільйонів гривень, враховуючи обладнання, допоміжні приміщення,  резервне живлення, каналізацію і каналізаційний колектор.  Протягом цього ж року використали 25 мільйонів, внаслідок чого вдалося значно просунутися вперед

Сантехнічні роботи проведено, вентиляція, електрообладнання, покрівлю поміняли, утеплення фасаду зовнішнього зробили, частково провели каналізацію, водопровід  новий абсолютно, поставили дві блочно-модульні котельні ( основну і резервну),  магістральні тепломережі проклали, — перераховує те, що було зроблено в той період, головний лікар закладу Олександр Сорочук, — до речі, зараз ми користуємося цими котельнями. Вони сучасні, економні. У порівнянні з тими коштами, що ми платили за тепло «Облтеплокомуненерго», десь економія до 300 тисяч в рік становить.

Втім не встигли розігнатись, як процес вкотре зупинився, і нині проектно-кошторисна документація знову потребує перерахунків. Але вже очевидно, що в кінцевому результаті вартість споруди буде у рази вищою, ніж п»ять років тому. За словами Олександра СОРОЧУКА, на жаль, торік Козелецька районна лікарня не ввійшла до переліку об»єктів, що добудовувались в області за рахунок бюджету регіонального розвитку. Чи вдасться зрушити справу з місця у році нинішньому? Головлікар поки не тішить себе ілюзіями стосовно цього. Хоча зауважує: в облдержадміністрації ситуацію розглядали і обіцяли допомогти. Ось тільки  як і коли – достеменно невідомо. Та все ж козелецькі медики сподіваються, що будівельний майданчик оживе уже в нинішньому році.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. У Атрошенко судя по всему проблемы с раставлением приоритетов. Вместо того, чтобы достроить больницу, его администрация решила ипортить главный пляж Чернигова…

Back to top button