Чоловічий клуб

Анаконда 2016 — фінішувала (Фото)

Польський батальйон і українська повітрянодесантна рота під командуванням ЛІТПОЛУКРБРИГ (LITPOLUKRBRIG) закінчили бойові стрільби та розпочали заняття з тактичної підготовки в Новій Дембі в рамках навчань Anakonda-2016.

Нагадаємо, що  навчання тривали в період із 7 по 17 червня та проходили на території Республіки Польща.

Згідно зі сценарієм операції з підтримання миру, що її проводить багатонаціональна бригада під командуванням бригадного генерала Адама Йокса, польсько-українська рота зайняла оборону в умовах загрози нападу противника, здійснивши марш до району призначення.

Потім польські піхотинці й українські десантники здійснили маневр на машинах HMMWV для виконання контратаки з флангу і тилу на атакуючі сили противника. Оточені бригадою, сили противника зупинили атаку та відійшли.

«Протягом кількох останніх днів спільно з партнерами з Польщі ми отримали необхідне спільне розуміння завдань і єдності зусиль. Живемо та навчаємось разом, і це зміцнює координацію і підпорядкування. Маємо дещо різні підходи до виконання тактичних завдань, але наша єдність знищує всі кордони і призводить до успіху», — зазначив  полковник Володимир Юданов.

Заступник командира LITPOLUKRBRIG, полковник Володимир Юданов додав, що такі спільні навчання є дуже успішним. Вони сприяють злагодженню підрозділів, що входять до складу бригади та розвитку взаємосумісності під час здійснення реальних завдань.

Ще статті по темі

Back to top button