Чоловічий клуб

Нескорений

На превеликий жаль, під час війни на Донбасі надто велика кількість уродженців Чернігівщини загинула в полоні. Серед них і Дмитро Власенко з села Стара Басань Бобровицького району.

Він народився 25 жовтня 1990 року, навчався у Старобасанській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 та технічному коледжі в місті Києві, де потім працював на одному з авторемонтних підприємств слюсарем.

власенко-2

У 2009-2010 роках проходив строкову військову службу. Певний час працював у Старобасанській загальноосвітній школі-інтернат слюсарем.

Мобілізований до лав Збройних сил України під час першої хвилі 19 березня 2014 року Бобровицько-Носівським військовим комісаріатом та був направлений до 1-ї окремої танкової бригади (смт Гончарівське). У її складі «поїхав на війну». Воював на Луганщині — Димитрівці, Вільхівці, Трьохізбенці, Щасті, обороняв Луганський аеропорт.

У перший день, коли повинно було запрацювати Мінське перемир’я – 5 вересня 2014 року – близько 13:00 взвод 3-го батальйону територіальної оборони «Воля» (командир – молодший лейтенант Калиновський) за підтримки кількох військовослужбовців 1-ї танкової бригади (серед яких був Дмитро Власенко) в районі с. Шишково (3-4 км західніше н.п. Металіст, Луганської обл.) після двогодинного бою здійснив відхід у західному напрямку.

Командир взводу разом із важко пораненим бійцем – Малашняком А.В. (поранення в стегно), ще трьома бійцями свого взводу та трьома військовослужбовцями 1-ї окремої танкової бригади близько 19:00-20:00 біля н.п. Крута Гора попав у засідку. Після перестрілки їх було взято у полон. Дмитро Власенко був розстріляний проросійськими бойовиками разом з іншими трьома військовослужбовцями.

До серпня 2015 року вважався зниклим безвісти. Увесь цей час тіло було в морзі м. Дніпропетровська. Був ідентифікований за результатами ДНК-експертизи у серпні 2015 року.

власенко-1

Перепохований 16 вересня 2015 року в селі Стара Басань Бобровицького району Чернігівської області.

Указом Президента України № 9 від 16 січня 2016 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

У пам’ять про Дмитра Власенка у вересні 2016 року на будівлі Старобасанської загальноосвітньої школи встановлена меморіальна дошка.

Ще статті по темі

Back to top button