Чоловічий клуб

Новинка від КрАЗа – броньований всюдихід «Хaлк»

Виставка «Зброя та безпека», відкриття якої заплановане в Києві на 11 жовтня, судячи з усього, буде багата на новинки.

Виставляє на показ новий зразок бронетехніки і лідер вітчизняної автомобільної промисловості – автогігант «КрАЗ». Цього разу це модель популярної  колісної формули 4 х 4 – броньований всюдихід «Хaлк» на базі КрАЗ-5233.

КрАЗ-Халк – багатоцільовий броньований автомобіль підвищеної прохідності класу MRАP, що призначений для оперативної доставки особового складу військових підрозділів по всіх видах доріг, бездоріжжю і місцевості, їх вогневої підтримки, а також транспортування вантажів і устаткування різного призначення.

Його конструктивна відмінність від попередніх моделей КрАЗ – наприклад, «Шрека», відсутність рами: всі агрегати автомобіля закріплені безпосередньо на несучому корпусі. Повна маса нового броньовика – 16 тонн.

Днище бронекорпусу має V-подібну конструкцію, що в разі підриву розсіює силу удару від вибуху, спрямовану на пасажирів. Загалом балістичний захист бронеавтомобіля відповідає рівню 2 за STANAG 4569 і забезпечує захист від підриву міни до 6 кг у тротиловому еквіваленті під будь-яким із коліс або днищем автомобіля.

Бронювання виконано таким чином, що куля, випущена під будь-яким кутом до поверхні автомобіля, не проникне всередину, не зустрівши на своєму шляху елементів броні. Крім цього, мінімізована можливість прострілу в результаті рикошету.

Усе скло – багатошарове куленепробивне, внутрішній шар виконаний із подвійного полікарбонату.

Швидкість до 90 км/год. Двигун на КрАЗ-Халк – 310-сильний дизельний із турбонаддувом, він же забезпечує високу ефективність роботи при екстремальних температурах від -45 до +45С. А механічна дев’ятиступенева коробка передач легко адаптує автомобіль під конкретні умови експлуатації. Автомобіль вміщує 12 осіб екіпажу.

На сьогодні будь які-дані про замовлення військових на серійне виготовлення цієї машини відсутні.

Ще статті по темі

Back to top button