Чоловічий клуб

«Показові виступи» російського ФСБ у Криму: з «жіночою» логікою та без імен

Останні кілька днів новини з окупованого Криму займають основні шпальти українських і деяких російських ЗМІ. Що ж там відбувається, спробуємо з’ясувати і ми.

У неділю, 7 серпня, щоб зайвий раз нагадати жителям і гостям окупованого півострова про те, хто тут головний, ФСБ розіграла чергову виставу.

Спершу були перекриті всі пропускні пункти — «Чаплинка», «Каланчак» і «Чонгар». Причому перекриті з російської сторони, хоча московські новини, захлинаючись, почали писати про те, що це «злісна хунта» вкотре не пускає відпочиваючих із України до Криму.

Пізніше почалися інформаційні вкиди та чутки, що закрили не просто так – виявляється, ввечері на територію Криму намагалася прорватися озброєна до зубів українська диверсійна група (а то й дві). Причому що далі, то більше історія обростала «страшними» подробицями – пішли повідомлення про стрілянину, а пізніше і про поранених. Події стрімко закрутилися, і ось уже всі говорять про перших загиблих російських прикордонників (яких було чи то 3, чи то 15).

Усі російські ЗМІ забули про олімпіаду та переключилися на цю міні-війну, причому паніка підігрівалася численними повідомленнями в соціальних мережах. Хтось кричав про українські танки в Джанкої, але всі особисто бачили диверсантів-«правосеків».

На півострові оголошено антитерористичну операцію, невдовзі на основних трасах з’явилися блокпости з  озброєними військовими. По містах туди-сюди снують колони військової техніки. Керченська переправа стала через обшуки на поромах. Краща реклама туристичного Криму!

А тепер зупинімося та долучімо логіку. Очевидно, що не було жодної диверсійної групи. Яким диверсантам спаде на думку штурмувати добре укріплений півострів, як кажуть, «у лоб», через офіційні пункти пропуску? Чому є поранені і загиблі, а про них жодна офіційна особа не говорить, немає ні імен, ні прізвищ? Чому всі джерела інформації – з розряду жовтої преси? Жоден із центральних російських ЗМІ не пише про загадкових «правосеків» і диверсантів.

Чому якщо є така страшна терористична загроза – того ж дня зняли блокування з блокпостів? Усіх спіймали? Надто багато запитань залишаються без відповідей.

Зате на півострові всі одразу ж забули про економічні проблеми! Хто згадуватиме про пенсії, якщо у дворі може причаїтися страшний «правосек». Та й питання, чому підвищують зарплати силовикам, а не вчителям, одразу ж відпадають.

Оце і є справжня причина всього галасу – знову замилити очі кримчанам (але правильніше – жителям Південного федерального округу), проводячи масштабну операцію ФСБ.

Росія вже неодноразово використовувала цей прийом – відволікати увагу від реальних проблем, показуючи інші проблеми. Причому такі «показові виступи» російського ФСБ закінчуються підірваними серед ночі будинками. Жителі Волгодонська, Буйнакська і Москви можуть розповісти багато цікавого про «навчання ФСБ» і про мішки «цукру» в підвалах їхніх будинків…

Ще статті по темі

Back to top button