Чоловічий клуб

Steyr AUG. Зброя майбутнього від австралійських виробників

Австралійська компанія Lithgow Arms оповістила, що незабаром розпочнуться продажі напівавтоматичної гвинтівки в компонуванні булпап F90, яка була створена на основі австрійського Steyr AUG.

Вперше цивільний варіант F90 представили на збройовій виставці NRA 2016, що проходила в Чикаго. Представники американського підрозділу компанії Lithgow Arms повідомили про те, що зразки гвинтівок F90 вже передані до ATF.

Як тільки Бюро дозволить продаж цієї зброї на цивільному ринку, гвинтівки надійдуть до магазинів США і продаватимуться за ціною приблизно $2000.

Цивільний варіант Lithgow Arms F90 отримав назву Atrax і відрізняється від армійської моделі лише відсутністю режиму автоматичного вогню. Покупцям запропонують гвинтівки з довжиною ствола 16 і 20 дюймів. Модель з коротким стволом важить 3,25 кг, а з довгим – 3,4 кг. Гвинтівка F90 створювалась для заміни F88 – версії австрійської Steyr AUG, яка була розроблена для австралійської армії.

В описанні гвинтівки вказано, що вона позбавлена недоліків перших моделей Steyr AUG – зокрема, була покращена точність стріляння на дистанціях понад 200 м, а також зменшена вага зброї.

Ще статті по темі

Back to top button