Чоловічий клуб

Війна не поставила його на коліна…

Дебальцевська операція біллю відізвалась у серцях сіверян. Дуже багато справжніх патріотів України втратив 13-й батальйон під час боїв у Вуглегірську, чимало чернігівців загинули, воюючи в лавах інших підрозділів. Причому це були не тільки мобілізовані солдати та сержанти, але й кадрові військові. Серед них уродженець Куликівки, підполковник Ігор Сніжок.

Він народився 6 грудня 1973 року. У 1991 році закінчив Куликівську середню школу. Як згадує перша вчителька Галина Порфирівна Клунко: «Дуже добре пам’ятаю Ігоря. Чорнявий, спокійний хлопчик, не за віком розсудливий. Навіть не думала, що стане військовим. Тодішнє покоління дітей ми виховували для миру, не для війни. Вчили їх толерантності, дружби, взаєморозумінню, вчили їх прощати… Але не воювати… Не говорили їм про те, що доведеться зі зброєю в руках захищати свою країну або битися з ворогами».

«Він був справжнім чоловіком, світлою людиною, патріотом своєї країни, – з сумом у голосі згадує однокласниця загиблого Світлана Ничипоренко. – Ми були останнім випуском радянської епохи. Клас наш – напрочуд дружній, і хоч після школи минуло більше 20 років, тісно спілкуємося й нині. Шестеро наших однокласників обрали професію військового, серед них – і Ігор Сніжок. Завжди спокійний врівноважений, готовий у будь-яку мить прийти на допомогу».

Після служби в армії вступив до Київського військового вищого інституту управління і зв’язку, який закінчив у 1997 році.

Служив на різних посадах у ЗСУ, станом на лютий 2015 року – підполковник, начальник служби військових сполучень тилу Командування Сухопутних військ ЗС України. Проживав у місті Чернігові.

Із початком війни на Донбасі був відправлений на фронт. 3 лютого 2015 року під час мінометного обстрілу базового табору нашого угруповання у районі міста Дебальцеве Донецької області підполковник Сніжко загинув.

Похований 5 лютого 2015 року в селищі Куликівка Чернігівської області. На той час він був третім загиблим на Донбасі уродженцем Куликівського району.

Указом Президента України № 282 від 23 травня 2015 року «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

У пам’ять про Ігоря Сніжка 3 квітня 2015 року на будівлі Куликівської загальноосвітньої школи встановлена меморіальна дошка.

снижок-2

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button