Новини

На Чернігівщині вшанували пам’ять героя (Фото)

16 лютого минає два роки, як страшна звістка про загибель у зоні АТО земляка Юрія Бутусова облетіла Бахмацький район.

Капітан, командир групи спеціального призначення 3-го окремого полку спецпризначення (м. Кіровоград) загинув 16 лютого 2015 року під час боїв у районі м. Дебальцеве Донецької області. Під час супроводження колони українських військ, бронегрупа потрапила у засідку. Вантажівки з пораненими зуміли вирватися з місця засідки. Юрій Бутусов допоміг залишити палаючу бронемашину двом товаришам, чим врятував їм життя, але сам загинув.

Поховали героя 28 березня 2015 року в м. Бахмач, на Батьківщині матері героя.

У свої 25 років Юрій був один із кращих командирів груп українського спецназу, кадровим офіцером. З перших днів виконував бойові завдання в АТО. Його група чудово орієнтувалася на місцевості, була відмінно злагоджена, а він завжди виконував усі накази командування.

Нині вшанувати пам’ять Юрія Бутусова на площі Героїв Майдану зібралися рідні, бойові побратими, керівництво району, представники Бахмацького районного осередку Української спілки воїнів-афганців (воїнів-інтернаціоналістів), представники громадськості, школярі, друзі та знайомі загиблого. Присутні вшанували пам’ять Героя хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника та до могили.

Указом Президента України від 04 червня 2015 року № 311/2015 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрія Бутусова посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня

04 червня 2015 року посмертно нагороджений відзнакою «Народний Герой України».

Ще статті по темі

Back to top button