Надзвичайні події

Через халатність господині на Чернігівщині новий випадок сказу

На почату січня у селі Розльоти Коропоського району скажена вовчиця покусала людей.

Згідно з рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Коропській районній державній адміністрації № 1 від 09.01.2018 року, с. Розльоти визначено неблагополучним пунктом по сказу вовка.

Відповідно до діючої інструкції, в рамках профілактичних заходів, всіх тварин у зоні карантину примусово прищепили від сказу. Проте, мешканка одного з приватних господарств навідріз відмовилась від безкошовної вакцинації свого собаки, у результаті чого тварина захворіла. Собака, на щастя, нікого не покусав, його застрелив місцевий мисливець.

Про це ЧЕline повідомили в головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині корови масово хворіють на сказ

При дослідженні в Чернігівській регіональній  державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів зразків патологічного матеріалу відібраного від собаки, яка утримувалась в с. Розльоти Коропського району Чернігівської області, виявлено захворювання на сказ (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу експертиза № 65 п/18  від 19.01.2018 року).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Скажені реалії»: по Чернігівщині бродять вовки

Відповідно до діючої Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин» затвердженої управлінням ветеринарної медицини з Держветінспекцією Мінсільгосппроду України №5 від 15.03.1994 року, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 31.03.1994 року за № 54/263 карантинні обмеження продовжуються у вищевказаному населеному пункті  та визначеній території загрозливої зони.

Ще статті по темі

Back to top button