Надзвичайні події

Чернігівщина у вогні: червоний півень розлютувався на вихідних (Фото)

Впродовж минулих вихідних вогнеборці ліквідували 18 пожеж, з яких 11 у приватному житловому секторі громадян, 5 у природних екологічних системах та 2 на об’єктах, одна людина загинула, двоє отримали опіки.

Про це ЧЕline повідомили в управлінні ДСНС України у Чернігівській області.

До Служби порятунку «101» у Корюківському районі 22 жовтня о 23:19 надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку, що у райцентрі по вул. Соборній.

На місце пригоди за викликом оперативно прибуло два відділення 9-ї державної пожежно-рятувальної частини та 18-го державного пожежно-рятувального посту у складі 8 чоловік особового складу та двох одиниць спеціальної техніки.

Вогнеборці о 23:35 пожежу локалізували, а о 00:20 остаточно ліквідували. Врятовано житловий будинок та майно господарів. У результаті пожежі 33-річний господар помешкання отримав опіки ІІ та ІІІ ступенів верхніх кінцівок і голови та каретою швидкої допомоги був доставлений до Корюківської центральної районної лікарні. Вогнем знищено веранду. Причиною пожежі послужила необережність при палінні господаря будинку.

Того ж дня о 23:30 у с. Вільшани Сосницького району виникла пожежа приватного житлового будинку. На місці пригоди працювало відділення 10-го пожежно-рятувального посту у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці техніки. Під час проведення робіт по розбору конструкцій вогнеборці виявили тіло 26-річного сина господарки. Ймовірною причиною пожежі з трагічними наслідками послужила власна необережність під час паління молодого чоловіка.

Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни.

23 жовтня о 12:45 до Служби порятунку «101» у Менському районі надійшло повідомлення про пожежу в квартирі двоповерхового житлового будинку в с. Прогрес. За викликом на місце пригоди прибуло відділення 10-ї державної пожежно-рятувальної частини з районного центру у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки.

Вогнеборці у апаратах захисту органів дихання та зору о 13:15 локалізували, а о 13:45 остаточно ліквідували загоряння в приміщенні нагрівального твердопаливного котла.

У результаті пожежі 9-річний онук господаря помешкання, який був залишений дідусем самим вдома, отримав опіки І та ІІ ступеня нижньої кінцівки та каретою швидкої допомоги був доставлений до центральної районної лікарні. Вогнем пошкоджено облицювання стін та стелі. Причиною виникнення загоряння послужило неправильне влаштування та несправність нагрівального котла.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті. В умовах осінньо-зимового періоду необхідно привести нагрівальні печі та прилади у безпечний протипожежний стан, а також не допускати паління у ліжку та в приміщеннях, особливо перебуваючи напідпитку.

Ще статті по темі

Back to top button