Надзвичайні події

Чернігівське підприємство працювало з фіктивними фірмами

У рамках кримінального провадження та згідно ухвали слідчого судді Новозаводcького райсуду Чернігова підрозділами аудиту ГУ ДФС у Чернігівській області було проведено документальну позапланову виїзну перевірку підприємства «Н».

Про це ЧЕline повідомили у ДФС Чернігівської області.

Предметом перевірки були взаємовідносини у 2014-15 роках  підприємства «Н» з підприємствами «А» та «Б», що мали ознаки фіктивності та входили до складу «конвертаційного центру».

Перевіркою встановлено, що контрагенти надавали послуги з перевезення вантажів підприємству «Н», яке  діяло виключно з метою мінімізації податкових зобов’язань податку на прибуток та ПДВ. Для виконання послуг з перевезення вантажів залучались фізичні особи-підприємці, фізичні особи з власними вантажними автомобілями, з якими підприємство розраховувалось готівкою, а первинні бухгалтерські документи оформлялися з  підприємствами «А» та «Б».

У результаті незаконних дій підприємством «Н» було занижено нарахування податків на загальну суму  понад 1 млн. грн., в т.ч  354 тис. грн. податку на прибуток та  майже 1 млн. грн.   податку на додану вартість.

Матеріали перевірки передано до правоохоронних органів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button