Надзвичайні події

Чернігівського волонтера, який привіз у школу гранатомет, засудили на 6 років

Шість років в’язниці та зобов’язання сплатити потерпілим понад 200 тисяч гривень отримав волонтер та підприємець, 53-річний Віталій Курач із селища Ріпки на Чернігівщині. Таке рішення 21 березня виніс районний суд за те, що чоловік привіз гранатомета «РПГ-18» із зони АТО до шкільного музею.

«Чоловік їздив допомагати на Майдан. Возив шини, медикаменти. Закінчився Майдан, він почав допомагати хлопцям в АТО. Возив раз в тиждень передачі: їжу, одяг, маскувальні сітки. Вивозив поранених. Останній раз чоловік поїхав у Піски. Коли повернувся додому, перевантажив щось з мікроавтобуса в свою машину. Ліг спати. Вранці сказав, що поїде в школу, відвезе дітям прапор, осколки. Ті тубуси показував мені. Казав, валялися там, де стоять наші хлопці.Я таких речей боюся. Та Вітя сказав, що перед тим, як везти їх дітям — покаже експертам»,- розповідала Ірина Биховець, цивільна дружина Віталія Курача.

Нині адвокати Віталія Курача готують апеляцію.

Нагадаємо, 18 лютого минулого року близько 16.00 в Ріпкинської школи №2 в руках 40-річного Олександра Шлягуна вистрілив гранатомет «РПГ-18». Загинула його дружина,33-річна Галина Шлягун, завгосп школи. У неї залишився 10-річний син Микита.

53-річна Марина Теребун, вчитель і 45-річна Алла Ревенок, бібліотекар, отримали поранення. Вибуховою хвилею вибило стіну, двері, вікна на третьому поверсі.

Гранатомет в школу приніс Віталій Курач. Другий відвіз до Ріпкинської школи-гімназії, він теж був справний і міг спрацювати. Третій, як сувенір, забрала додому журналістка облтелерадиокомпании «Сівер-центр» 53-річна Тетяна Миргородська. Пізніше при обшуку у волонтера вдома знайшли 120 бойових патронів.

Джерело: gazeta.ua

Ще статті по темі

Back to top button