Надзвичайні події

Чернігівці нехтують правилами безпеки

Впродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 4 пожежі у житловому секторі, що виникли з причини порушення правил пожежної безпеки при монтажу і експлуатації електромереж та електропобутових приладів.

На щастя, ніхто з громадян не постраждав.

Про це ЧЕline повідомили в управлінні ДСНС України у Чернігівській області.

Так, 24 січня о 06:58 у Чернігіві до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Чернігівській області надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку по провулку Полетаєва, 16.

На той момент в будинку спостерігалось щільне задимлення. Пожежу оперативно о 07:11 було локалізовано, а о 07:30 остаточно ліквідовано.

В ході гасіння не допущено розповсюдження вогню на інші кімнати помешкання. Причиною загорання послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутового тепло нагрівального приладу. Вогнем пошкоджено домашні речі господарів.

Того ж дня о  07:04 у Ніжині до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в одній з квартир одноповерхового житлового будинку на 8 квартир, що по вул. Гвардійській.

На момент прибуття рятувальників, в одній з квартир, де виникло загорання, спостерігалося сильне задимлення. Вогнеборці у захисних протигазах пожежу о 07:16 локалізували, а о 08:10 остаточно ліквідували.

В ході гасіння не допущено розповсюдження вогню на інші кімнати помешкання та сусідські квартири. Як і в попередньому випадку, причиною загорання послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів. Вогнем пошкоджено стіну на площі 1 кв.м та перекриття на площі 8 кв.м.

Ще одне повідомлення про пожежу о 10:55 надійшло до Служби порятунку «101» у  Городнянському районі.

Пожежу об 11:05 було локалізовано, а об 11:15 ліквідовано та не допущено розповсюдження вогню на інші кімнати помешкання.

Причиною пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при монтажі електромереж. Вогнем пошкоджено перекриття та стіни на площі 8 кв.м.

У м. Бобровиця об 11:45 виникла пожежа в одній з квартир  одноповерхового п’ятиквартирного житлового будинку, що по вул. Маяковського.

Рятувальники у захисних протигазах пожежу о 12:14 локалізували, а о 12:47 остаточно ліквідували.

В ході гасіння рятувальники не допустили перекидання полум’я на розташовані поруч сусідні квартири. Вогнем знищено домашні речі, пошкоджено стіни та перекриття на площі 2 кв.м. Причина — порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів.

Ще статті по темі

Back to top button