Надзвичайні події

Чоловік отримав 15 років за вбивство, крадіжку та підпал

Одним із керівників Чернігівської місцевої прокуратури забезпечено підтримання державного обвинувачення в кримінальному провадженні відносно жителя Чернігівського району у вчиненні ним умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України), в таємному викраденні чужого майна (ч. 1 ст. 185 КК України) та в умисному знищенні чужого майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Попри невизнання зловмисником своєї вини, прокурор надав колегії суддів беззаперечні, обґрунтовані та послідовні докази, що підтвердили висунуте обвинувачення в повному обсязі.

У ході судового слідства встановлено, що в грудні 2015 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за місцем проживання потерпілого, умисно завдав йому не менше двох ударів сокирою в ділянку голови, від яких настала смерть потерпілого.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, зловмисник викрав особисті речі потерпілого та його сім’ї.

Надалі з метою знищення слідів свого перебування та вчинення умисного вбивства підсудний підпалив простирадло, на якому знаходився померлий, після чого втік із місця вчинення злочину.

Ухвалюючи рішення, суд врахував наданий прокурором комплекс доказів, які визнав достатніми, та погодився з принциповою позицією щодо призначення за вчинені злочини максимальної міри покарання.

Вироком суду від 28.11.2016 обвинуваченого засуджено до 15 років позбавлення волі.

Ще статті по темі

Back to top button