Надзвичайні події

Чоловік знищив півсотні рибин: збитки оцінили в 4 тисячі

Поліцейські сектору річкової поліції Чернігівського відділу поліції затримали в Чернігівському районі браконьєра, який завдав рибному господарству України збитків на 4 тисячі гривень.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Під час рейду водними об’єктами Чернігівського району поліцейські разом із працівниками  «Чернігіврибоохорони» помітили на затоці річки Десна поблизу с. Золотинка рибалку, який щось витягував із води. Дочекавшись, доки він вийде на берег, правоохоронці підійшли ближче і виявили у рибалки мішок із живою рибою та дві порожеві сітки.

Улов браконьєра становив близько півсотні рибин, переважно пліток і линів. Усього за підрахунками правоохоронців збиток рибного господарства держави налічує близько 4 тисяч гривень.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Рибу та незаконне знаряддя лову вилучено. Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button