Надзвичайні події

Електромонтера ПАТ «Чернігівобленерго» покусав собака

У Чернігові під час виконання службових обов’язків, огляду траси ПЛ-0,4 кВ по вул. Загородна, біля будинку №1 на електромонтера з експлуатації розподільних мереж накинувся собака.

Постраждала отримала рвану рану правої руки. Карета швидкої медичної допомоги доставила потерпілу до травмпункту міської лікарні.

За фактом нещасного випадку був складений протокол про адміністративне порушення. Власник собаки буде притягнутий до адміністративної відповідальності у вигляді грошового штрафу за порушення громадського порядку і громадської безпеки при утриманні тварин.

Власники собак, тим більше бійцівських порід, повинні нести повну відповідальність за їх утримання , — зазначає директор з охорони праці ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Пилипенко — Собаки повинні бути надійно замкнені в межах власності власника. Це не перший випадок, коли працівники Товариства, а це, в основному контролери, отримують травми від нападу тварин.

За даним фактом проводиться перевірка, з’ясовуються обставини події. Постраждала також має намір звернутися до суду з заявою про стягнення матеріальної шкоди та компенсації моральної шкоди з господаря тварин.

Після того, що сталося в ПАТ «Чернігівобленерго» пройшли додаткові інструктажі з персоналом щодо їхніх дій при прояві агресії собаками.

Власником собаки було порушено п. 6 Правил тримання собак, котів і хижих тварин у населених пунктах, згідно якого власники сторожових собак зобов’язані: тримати їх на прив’язі і спускати з прив’язі лише в закритих дворах, що виключають можливість втечі; про наявність собак застерігати написом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі міста дівчину покусав собака

В Україні все більше фіксується нападів собак на людей. Кінологи відзначають, що неконтрольована агресія властива собакам, яких купують для забави і не вчать дисципліні. Люди часто нехтують правилами утримання тварин, що несе загрозу для оточуючих.

Важливо пам’ятати, що за будь-які дії домашніх тварин відповідати доведеться господареві, тому ПАТ «Чернігівобленерго» закликає громадян відповідально ставитись до утримання собак для недопущення нещасних випадків.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Коли нас в університеті навчали журналістиці, то повторювали: Коли собака покусала людину — це не новина. Новина, коли людина покусала пса 🙂 Цікаво, чи не зробив цього електромонтер для процвітання журналістики? 🙂

  2. Коли вас навчалися, то був ще радянський союз. Далі без коментарів

  3. Влад, ты серьезно думаешь, что ты сансей журналистики? хотя думать можешь

Back to top button