Надзвичайні події

Менський підприємець «захопив» землю на охоронній археологічній зоні

Працівники Менською місцевої прокуратури встановили, що за відсутності  відповідного рішення органу виконавчої влади, а також договору оренди на території Великощимельської сільської ради Сновського району товариство самовільно зайняло земельну ділянку історико-культурного призначення площею 15 га.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Захоплена ділянка, на якій вирощувалися сільськогосподарські культури, знаходиться в межах території пам’ятки археології місцевого значення та в охоронній археологічній зоні, що за своїм статусом є землями історико-культурного призначення, використання якої заборонено нормами Земельного кодексу України.

На вимогу органів державного контролю заходів щодо звільнення землі підприємець не вживав, кошти до місцевого бюджету не сплачував.

Задля збереження культурної спадщини прокурор звернувся до господарського суду в області з вимогою звільнити самовільно зайняту земельну ділянку та відшкодувати заподіяні збитки.

Розгляд справи в суді триває.

Правову оцінку діям суб’єкта підприємницької діяльності буде надано в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття особливо цінних земель).

Ще статті по темі

Back to top button