Надзвичайні події

Мешканцям скандального гуртожитку вимкнули світло

У гуртожитку на вулиці Волковича 13-Б відрізали світло.

Нагадаємо, ми вже розповідали про проблеми цього гуртожитку, який нині належить УНР 209.

Відомче житло колишньої військової частини навмисно довели до аварійного стану. Раніше в ньому проживало понад десять родин. Протягом багатьох років ремонту тут ніхто не робив, хоч усі комунальні платежі мешканці сплачували вчасно та сповна.

Щоразу, коли якась родина виїжджала з кімнати, балансоутримувач поспішав відімкнути всі комунікації, а тому кімната починала руйнуватися та пліснявіти від вологи. Люди виселялися хто куди міг.

Наразі не мають іншого житла лише чотири родини. Вони займають рівно половину старого гуртожитку. Цього року власним коштом відремонтували дах. Готові зробити й весь ремонт приміщення, аби тільки їм дозволили приватизувати житло.

Та цього не дозволяє Віктор Кутовий – начальник УНР 209. Приміщення гуртожитку розміщене на одному гектарі землі. А його балансова вартість понад 400 грн. Щоправда, на самому УНР 209 висять величезні борги. Особливо великий рахунок за світло, повідомляють мешканці гуртожитку:

«Ми справно сплачуємо рахунки за квитанціями, — розповідає мешканка Тетяна Янко. – Але виходить, що ми не напряму в «Обленерго» сплачуємо, а на рахунки УНР. Наче купуємо у них. А УНР має понад 200 тисяч гривень боргів.

Ось сьогодні приїхала машина і відрізали нам світло. А у нас же й електроплити. Як нам дітей нагодувати, та як жити. – плаче жінка. – Ми навіть під машину ладні були кинутися, але електрики, які приїхали, сказали, щоб ми втікали, бо й справді роздавлять».

Мешканці кинулися до керівника УНР 209, одіозного Віктора Кутового: «Заходимо, а він сидить, на комп’ютері грається, – зі сльозами розповідає жінка. — У нього світло є. А нам сказав, що у нас кишка тонка і ми не виборемо свого права».

У ПАТ «Чернігівобленерго» ЧЕline повідомили, що на рахунку УНР 209 справді понад двісті тисяч боргу, тому споживача й відключили.

– Зараз керівник УНР Віктор Кутовий повідомив, що напише гарантійного листа, де зобов’язується відшкодувати борги, тому нині бригада поїхала вмикати світло мешканцям гуртожитку, — повідомляє прес-секретар ПАТ «Чернігівобленерго». – Ми вимикаємо всю гілку, а якщо в приміщенні начальника світло є, це означає, що він якимись шляхами отримує електрику з іншої гілки мережі електропостачання.

 

Ще статті по темі

Back to top button