Надзвичайні події

На Чернігівщині через власну необережність згорів чоловік

Упродовж минулої доби на Чернігівщині виникли три пожежі в житловому секторі громадян, унаслідок яких 1 людина загинула, ще 1 отримала травми.

9 жовтня о 07:30 в селі Тур’я Сновського району сталося загоряння приватного житлового будинку. Внаслідок дії небезпечних факторів вогню загинув 49-річний господар помешкання. Імовірно, причиною трагедії стала власна необережність чоловіка під час куріння. Вогнем пошкоджено підлогу оселі на площі 2 кв.м та особисті речі власника. Підрозділи ДСНС на гасіння пожежі не залучались.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Того ж дня о 09:17 до Служби порятунку «101» у Ніжинському районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Талалаївка. За викликом до місця пригоди оперативно прибуло відділення 16-ї Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Чернігівській області в складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки. На той момент в середині помешкання спостерігалося щільне задимлення та горіння.

Вогнеборці, які працювали у апаратах захисту органів дихання та зору, о 9:38 локалізували, а о 10:10 остаточно ліквідували займання. Внаслідок пожежі 82-річна господарка оселі отримала опіки нижніх кінцівок й обличчя ІІ-ІІІ ступенів важкості та каретою швидкої допомоги була госпіталізована до Ніжинської центральної районної лікарні.

SAM_1311Вогнем пошкоджено перекриття будинку, стіни та майно. Найбільш імовірно, що причиною загорання послугувала необережність жінки при поводженні з відкритим вогнем.

Як з’ясувалося у ході розслідування, вчасно на допомогу старенькій прийшов її брат, який проживає в сусідньому помешканні. Саме він першим помітив загоряння, вивів сестру із небезпечної зони та оперативно викликав вогнеборців і медпрацівників.

У зв’язку з цим рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до мешканців і гостей Чернігівщини та нагадують: щоб уникнути пожеж й таким чином уберегти себе та життя навколишніх, будьте обережні при поводжені з вогнем. Не допускайте куріння в помешканнях, ретельно гасіть сірники та недопалки.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button