Надзвичайні події

На Чернігівщині чоловік задихнувся у власному будинку

У с. Чайкине Новгород-Сіверського району місцеві жителі 6 грудня помітили, що з-під даху житлового будинку їх 65-річного односельця йде дим. Люди вибили вхідні двері і потрапили у помешкання де у щільно заповненій димом кімнаті виявили тіло домовласника без ознак життя.

За попередніми даними, причиною трагедії послужило те, що в той час, коли господар відпочивав, через тріщини в цегляній кладці печі жарини потрапили на речі домашнього вжитку і спричинили їх займання. Підрозділи ДСНС на гасіння пожежі не залучались.

Слід зазначити, що з приходом холодів ситуація з пожежами і трагічними випадками на них в області значно погіршується. У переважній більшості причинами загорянь є порушення протипожежних вимог при влаштуванні електрообладнання та експлуатації пічного опалення.

З огляду на це, рятувальники звертаються до мешканців області з проханням дотримуватись протипожежних вимог під час експлуатації приладів пічного опалення. Необхідно почистити димарі від сажі, зашпарувати тріщини та побілити печі.

Перед топковим отвором підлогу з горючих матеріалів слід захищати металевим листом розміром 700х500 мм. У місцях примикання дерев’яних конструкцій стін та перекриття до димарів мають бути влаштовані протипожежні відступки та розділки. Виконання цих вимог дозволить безпечно використовувати прилади опалення.

Ще статті по темі

Back to top button