Надзвичайні події

На Чернігівщині очікуються сильні снігопади

Служба автомобільних доріг у Чернігівські області попереджує учасників дорожнього руху про ускладнення погодних умов з 4 лютого.

Як повідомляє Укргідрометцентр, на територї області очікуються сильні снігопади.

1[1]

Синоптики розповідають, що 4-5 лютого буде хмарна погода з проясненнями.

4 лютого дощ з мокрим снігом, вночі місцями сильний, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби 0-5º тепла.

5 лютого місцями невеликий сніг,  на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с, вночі місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 6-11º, вдень 3-8º морозу.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області звертається до всіх учасників дорожнього руху: будьте  уважними за кермом, дотримуйтесь безпечної дистанції та  швидкості руху, особливо при несприятливих погодних умовах. Це дозволить мінімізувати виникнення заторів на автошляхах та забезпечити рух снігоприбиральної техніки.

З метою попередження надзвичайних ситуацій радимо всім водіям утримуватись від поїздок за умов засніженості автодоріг та ожеледиці.

Водіям автобусів перед виїздом на маршрут потрібно уточняти стан проїзду дорогами в районних автостанціях та дорожніх організаціях.

Служба автомобільних доріг закликає усіх водіїв до обов’язкового використання зимових шин, власників великогабаритних транспортних засобів — обладнати автомобілі цепами проти ковзання. А також укомплектувати автівки тросами буксирування та лопатами.

За умов обмеженої видимості рекомендуємо користуватися освітлювальними приладами.

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області попереджає! Від вашого виваженого ставлення до ситуації, шановні учасники дорожнього руху, залежить подальший безперешкодний та безпечний рух транспортних засобів.

У випадку різкого погіршення погодних умов  із високою ймовірністю утворення транспортних заторів, водії та перевізники можуть перечекати зимову негоду на  майданчиках відстою або об’єктах дорожнього сервісу, не наражаючи себе та інших користувачів доріг на небезпеку.

Ще статті по темі

Back to top button