Надзвичайні події

На Чернігівщині під час пожеж згоріли дві людини

Впродовж минулої доби вогнеборцями підрозділів управління ДСНС України у Чернігівській області ліквідовано 4 пожежі, під час яких виявлено 2 загиблі особи.

До Служби порятунку «101» у Сновському районі 6 грудня о 15:18 надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних житлових будинків у селі Кучинівка, що за 12 км від районного центру.

На місце пригоди прибуло два відділення 8-ої Державної пожежно-рятувальної частини та вогнеборці місцевої пожежної команди із с. Рогізки.

На той момент вогонь майже повністю охопив покрівлю будинку. Спільними діями підрозділів займання о 15:46 було локалізовано, а о 19:15 остаточно ліквідовано.

Під час пожежі від дії небезпечних продуктів горіння загинув 75-річний власник помешкання. Вогнем знищено покрівлю та пошкоджено перекриття будинку по всій площі.

Причиною трагедії послужила відсутність безпечної протипожежної розділки між димарем опалювальної печі та дерев’яним перекриттям будинку.

Того ж дня о 18:22 рятувальниками 11-го Державного пожежно-рятувального підрозділу смт Варва та вогнеборцями пожежної команди місцевого сільгосппідприємства ліквідовано загоряння у приватному житловому будинку, що у с. Журавка Варвинського району. Під час гасіння надзвичайники виявили тіло 58-річного власника помешкання без ознак життя. Причиною трагедії послужила необережність останнього під час паління.

Загалом до ліквідації зазначених пожеж залучалось 15 чоловік особового складу та 5 одиниць спеціальної техніки підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області.

У зв’язку з цим, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті, особливо в умовах зимового періоду. Слідкуйте за справністю опалювальних печей і димарів, не допускайте паління у помешканнях. Дбайте про власну та безпеку тих, хто знаходиться поруч.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button