Надзвичайні події

На Чернігівщині під час пожежі сусід врятував сім’ю

Пожежа сталася, 11 вересня, о пів на п’ятій ранку, коли Людмила Фень та її 76-річна мама Надія Фесенко спали. На щастя, полум’я помітив сусід Микола Медвідь.

Приборкували вогонь рятувальники 13-го професійно пожежного підрозділу смт Парафіївки та добровільно-пожежна команда СТОВ «Іржавецьке». Але полум’я вщент знищило нещодавно прибудоване до хати приміщення, перекриття, покрівлю, побутову техніку, домашні речі.

Ймовірною причиною трагедії вогнеборці називають недолік конструкції та виробництва електроустановок, коротке замкнення електромережі. Наразі по факту пожежі проводиться перевірка працівниками Ічнянського відділення поліції.

Коли Микола Ісакович побачив, що горить сусідський будинок, кинувся на порятунок. Хвіртка у Люди була замкнена, чоловік стукав, але ніхто не відповідав. Та йому все ж вдалося розбудити жінку. Пожежників викликала сільський голова Віра Чуб.

– Я спала у спальні, а мама ближче до нової прибудови, – розповідає схвильована господиня Людмила Фень.– Коли прокинулася, почула як тріщав шифер. У хаті було димно. Я хотіла відчинити двері, схопилася за ручку і обпеклася, вона була розжарена. Горіла вся нова прибудова. Там у нас була кухня, ванна, туалет. Звідти вогонь миттєво перекинувся на кімнати, де ми спали. Я розбудила хвору маму, вона слабо пересувається. З переляку винесла її на руках і висадила через вікно, потім і сама вистрибнула. Встигла тільки документи з хати забрати. 

За словами Віри Чуб, на пожежу збіглися односельці, але зробити нічого не могли – вогонь бушував так, що не можна було близько підійти до оселі. У сільській раді вже організували збір коштів від мешканців села на погорільців. Також звернулися за допомогою і до керівництва ПП «АгроВам» та обласного депутата Віктора Кияновського.

Сьогодні Людмила з мамою перейшли жити в стареньку батьківську хату, що неподалік через дорогу. У Людмили є донька, яка працює і навчається у Києві.

Джерело: тижневик «Районна слава»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button