Надзвичайні події

На Чернігівщині в пожежах згоріло двоє людей

До Служби порятунку «101» у Корюківському районі Чернігівської області 16 лютого о 19:45 надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі по вулиці Корнієвського.

За викликом на місце пригоди прибуло відділення 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Чернігівській області. Вогнеборці загоряння стіни та підлоги о 20:18 локалізували, а о 21:40 — остаточно ліквідували. У ході гасіння займання в одній із кімнат помешкання рятувальники виявили тіло 65-річного господаря оселі без ознак життя.

Ймовірно причиною пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообігрівача.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Того ж вечора о 23:00 виникла пожежа у двокімнатній квартирі чотирьохповерхового житлового будинку по вулиці Київській, 144, що у місті Прилуках Чернігівської області. Рятувальники 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Чернігівській області загоряння у ванній кімнаті о 23:15 локалізували, а о 23:24 — ліквідували.

Під час гасіння займання вогнеборці виявили тіло 50-річної господарки помешкання без ознак життя. Ймовірно, причиною трагедії послужило коротке замикання електромережі пральної машини із подальшим займанням пластикової вагонки, якою була оздоблена ванна кімната в даній квартирі.

Загалом до ліквідації зазначених пожеж від підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області залучалося 8 чоловіків особового складу та 2 одиниці спеціальної техніки.

Рятувальники ДСНС України вкотре  звертають увагу громадян на дотриманні правил пожежної безпеки при експлуатації електричних мереж і приладів. Не використовуйте саморобні електрообігрівачі, не перенавантажуйте електромережу одночасно ввімкнутими потужними приладами, використовуйте запобіжники, що відповідають вимогам безпеки.

Ще статті по темі

Back to top button