Надзвичайні події

На Чернігівщині вогонь знищив п’ять овочесховищ та 4 спецмашини (Фото)

5 будівель овочесховищ та 2 металевих ангарів сільгосптовариства «Забарівське», що у с. Забарівка, Корюківскього району, горіло 27 серпня, о 16:45.

Про це ЧEline повідомили у ДСНС у Чернігівській області.

Близько 16:00 охоронець підприємства помітив загоряння в одному з металевих ангарів. Спроби чоловіка загасити  пожежу вогнегасником результатів не дали, адже вогонь по утеплювачу з легкозаймистого пінополістиролу швидко розповсюджувався по конструкціям будівлі.

Охоронець сповістив про подію керівництво сільгосппідприємства та викликав місцеву пожежну команду. Проте, дорогоцінний час було втрачено.

О 16:40 сільські вогнеборці прибули на місце події і викликали районний державний пожежно-рятувальний підрозділ. Лише о 16:45 повідомлення про пожежу надійшло Корюківським рятувальникам.

Вогнеборці районного підрозділу Управління ДСНС в області, які прибули за викликом, оцінили обстановку  і залучили додаткові сили і засоби, адже на той момент  дерев’яні дахи складських будівель та металеві ангари були майже повністю охоплені полум’ям.

Загальна площа пожежі склала понад 8 тис. метрів квадратних. До її гасіння були залучені ще одне відділення 9-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Корюківка, 2 пожежні команди Корюківського лісового господарства, а також сільські вогнеборці з Олександрівки і Низківки.

У зв’язку з відсутністю поруч розташованих вододжерел, за допомогою пожежних автоцистерн та 2 тракторів з ємностями по 10 м3кожна організовано підвіз води на цілі пожежогасіння від водойми, що за півтора кілометра від місця пригоди.

Завдяки спільним діям пожежу о 19:20 локалізовано, а о 23:45 остаточно ліквідовано.

На її гасіння залучалось 31 чоловік особового складу та 9 одиниць спеціальної техніки. Врятовано дві складські, адміністративна будівлі та п’ять одиниць тракторної техніки. Не допущено розповсюдження вогню на лісовий масив.

Внаслідок пожежі знищено покрівлі 5 овочесховищ по всій площі, 2 металеві ангари та чотири одиниці техніки, з них два навантажувачі та два вантажних автомобіля.

Найбільш ймовірна причина пожежі — порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електромереж. Збитки, завдані вогнем, встановлюється. Постраждалих немає. Приміщення овочесховищ були порожніми.

Ще статті по темі

Back to top button