Надзвичайні події

На Ріпкинщині сперечаються за тисячу гектарів мисливських угідь

До господарського суду міста Києва чернігівські прокурори направили позов із вимогою скасувати рішення Чернігівської обласної ради про надання приватному товариству в користування 1 тис. га мисливських угідь на території Ріпкинського району на підставі його невідповідності вимогам закону.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Зокрема, в порушення Закону України «Про мисливське господарство та полювання» оскаржуване рішення обласної ради прийнято за відсутності подання центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства, та без погодження всіх власників і користувачів земельних ділянок, на яких розміщено мисливські угіддя.

Підставами скасування оскаржуваного рішення прокурором також стали необґрунтованість та безпідставність розпорядження обласною радою земельними ділянками площею 196 га, які на праві приватної власності належать 101 громадянину.

Водночас підлягає визнанню недійсним і безпосередньо договір про умови ведення мисливського господарства, укладений із порушенням ст. 24 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»,  згідно з яким товариству безоплатно передано лісову ділянку площею 1 тис. га в користування, внаслідок чого до бюджету не надходили значні суми коштів.

Ще статті по темі

Back to top button