Надзвичайні події

На Святвечір під Черніговом пасажири кілька годин провели на морозі

До ЧЕline звернулися обурені жителі Чернігівщини і розповіли про ситуацію, в якій опинилися ввечері 6 січня. Тож про все по порядку.

Пасажири автобуса, який 6 січня о 17.30 вирушив із центрального автовокзалу на Корюківку, сподівалися провести Святвечір із рідними та близькими у своїх затишних оселях за святковим столом. Та все сталося зовсім не так, як гадалося.

За 10 кілометрів від Чернігова автобус зламався. Тож 2 години і 20 хвилин пасажирам довелося чекати, поки їх пересадять до іншого автобуса та відвезуть до місця призначення. На перший погляд, ситуація ніби звичайна, адже трапляється, що транспорт виходить із ладу. І добре, що, слава Богу, всі живі й здорові.

Та з іншого боку, ці 2 години і 20 хвилин люди провели на 20-градусному морозі! І допомагати пасажирам ніхто не квапився. Хоча знаємо, що рятувальники неодноразово інформували про штормове попередження і про створення штабів оперативного реагування на позаштатні ситуації під час стихії. Тож хтозна, де ці уповноважені особи були на той час. До того ж, прикрість трапилася не посеред якогось поля, а поблизу обласного центру.

Натомість чимало пасажирів після такої поїздки вже лежать з температурою і лікують хворе горло. Хоча все насправді могло завершитися значно трагічніше – люди могли отримати обмороження.

За непідтвердженою інформацією, цей маршрут обслуговує корюківський перевізник Анатолій Коломійчук. Наразі ЧЕline знаходить можливість зв’язатися з ним і почути його версію події.

Натомість заступник директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Сергій Маженний сказав, що про цю ситуацію чує від нас вперше.

«Відверто кажучи, не знаю про таке. Але, якщо вже так сталося, то передусім відповідальним має бути господар автобуса, який працював на маршруті. Оперативний штаб, ймовірно, не спрацював, бо ніхто туди не звертався. Наприклад, на мене ніхто не виходив», – відповів Сергій Маженний.

Насамкінець розмови він пообіцяв, безумовно, розібратися в ситуації.

«Розберемося, що і як, а потім думатимемо, як бути далі», – зауважив заступник директора Департаменту економічного розвитку ОДА.

Ще статті по темі

Back to top button