Надзвичайні події

Не всі підрозділи пожежної охорони можуть виїхали на виклик (Фото)

Днями фахівці Управління ДСНС у Чернігівській області здійснили рейдову перевірку стану утримання підрозділів місцевої пожежної охорони в селищі Березна Менського району, селах Старі Боровичі та Петрівка Сновського району.

У смт Березна підрозділ знаходиться в боєздатному стані, на цілодобовому чергуванні перебувають 3 вогнеборці, автомобілі заправлені пальним, створений запас паливо-мастильних матеріалів, пожежні автомобілі в достатній кількості укомплектовані протипожежним інвентарем.

Минулого році понад 80, а від початку цього року майже 50 разів залучалися до ліквідації пожеж, інших надзвичайних подій.

Водночас під час рейдової перевірки з’ясувалося, що місцева пожежна охорона сіл Старі Боровичі та Петрівка Сновського району наразі знаходиться в небоєздатному стані внаслідок відсутності цілодобового чергування співробітників. У Старих Боровичах пожежний автомобіль зберігається на відкритому майданчику.

Довідка:

На балансі органів місцевого самоврядування Чернігівської області, переважно у сільській місцевості, перебуває 61 підрозділ місцевої пожежної охорони, в бойовому розрахунку яких знаходиться 84 одиниці пожежної техніки. Лише з початку року зазначені підрозділи брали участь у ліквідації близько 200 пожеж.

Ще статті по темі

Back to top button