Надзвичайні події

Неповнолітнього вбивцю відправили до профучилища соціальної реабілітації

Суд апеляційної інстанції 22 травня скасував ухвалу Прилуцького міськрайонного суду  в частині застосування до неповнолітнього, який не досяг віку кримінальної відповідальності, примусових заходів  виховного характеру у вигляді передачі під нагляд батьків з обмеженням дозвілля за вбивство з особливою жорстокістю (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України).

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено в судовому засіданні, в жовтні 2016 року близько 24 години 13-річний малолітній на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин наніс прикутому до ліжка сусіду палицею не менше 20 ударів по різних частинах тіла. Смерть потерпілого настала внаслідок отриманих тілесних ушкоджень.

Прокурором оскаржене рішення суду першої інстанції, оскільки не було враховано відповідність застосованого заходу суспільній небезпеці вчиненого кримінального правопорушення (навмисне вбивство з особливою жорстокістю) та особі неповнолітнього, поведінка якої не контролювалася батьками.

Апеляційний суд скаргу обвинувача задовольнив і скасував ухвалу суду першої інстанції, застосувавши до неповнолітнього примусовий захід виховного характеру у вигляді направлення його до професійного училища соціальної реабілітації терміном на 3 роки.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button