Надзвичайні події

Ніжинські прокурори не проґавили чотири мільйони штрафних гривень

Постановою Київського апеляційного господарського суду у квітні 2014 року за позовом прокурора на користь бюджету територіальної громади з приватного товариства стягнуто понад 4 млн грн збитків, завданих внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Про це Чеline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Ухвалене рішення суду скеровано до органів державної виконавчої служби для виконання.

Водночас, систематичним моніторингом судових рішень, розміщених в Єдиному державному реєстрі судових рішень, установлено, що в листопаді 2016 року ухвалою суду підприємство-боржника визнано банкрутом та визначено граничний термін для подання заяв про включення грошових вимог до реєстру вимог кредиторів.

Проте органом місцевого самоврядування, як стягувачем, заяву про включення залишку боргу в сумі 3,7 млн грн до реєстру не надано, що у подальшому позбавило б можливості відшкодувати вказані кошти за рахунок реалізованого майна боржника.

З огляду на викладене, Ніжинською місцевою прокуратурою в інтересах територіальної громади самостійно направлено до суду заяву про включення грошових вимог у розмірі 3,7 млн грн до реєстру вимог кредитора.

Ухвалою суду від 17.01.2017 заяву прокурора задоволено.

Ще статті по темі

Back to top button