Надзвичайні події

П’яного водія, який збив 13-річну дівчину й утік, намагаються вигородити?

Водія, який збив 13-річну дівчину й утік з місця ДТП, знайшли майже одразу. Однак батьки постраждалої переконані – справжнього винуватця аварії намагаються вигородити.

Йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася вчора, 20 травня, в м. Корюківка. Близько 22 год. на вул. Індустріальній водій червоних «Жигулів» скоїв наїзд на дівчину-пішохода, після чого навіть не зупиняючись зник з місця аварії. У результаті зіткнення 13-річну Вероніку Пархоменко госпіталізували до Корюківської центральної районної лікарні з діагнозом закритий перелом лівої гомілкової кістки, скальпована рана потилиці.

За словами постраждалої, моменту самого наїзду вона не пам’ятає: «Ми з другом йшли по узбіччю дороги, бо тротуару на тій ділянці немає. Пам’ятаю, що машина їхала назустріч і позаду нас, а вже далі тільки пригадую, як я лежу на землі, шукаю телефон, аби подзвонити мамі, мій друг викликає швидку».

18601420_1920428151573726_953416547_n

Доки мама перебувала з Веронікою в лікарні, батько дівчинки Микола Пархоменко почав шукати водія, який спричинив наїзд. Досить швидко вдалося ідентифікувати машину, причетну до аварії.

«Мій сусід автомеханік, він розбирається у цій справі, ми разом подивилися пошкодження в машині, потім поїхали на місце ДТП, знайшли фарбу, дзеркало відбите лежало на узбіччі. Водій не загальмував ні до, ні після того, як збив Вероніку. Лише метрів за 500 вони зупинились під ліхтарем біля магазину, вийшли подивились на автівку, а потім сіли й поїхали відпочивати. Ми цього чоловіка п’яного в барі й знайшли», — розповів Микола Пархоменко.

Однак у справі, як стверджують родичі постраждалої, водієм фігурує інший чоловік.

«Ми підозрюємо, що нашу доньку збив Сергій Бадюля, колишній співробітник тоді ще міліції. По камері в магазині бачили, що він був п’яний і саме він їздив за кермом. А тепер підсовують і на освідчення возили його брата, який був тверезий. Я не знаю, як це назвати, але виходить так, що вони вигороджують п’яного водія», — зазначив батько потерпілої.

Біля дороги, неподалік від місця аварії, вмонтована сучасна камера відеоспостереження, запис із якої міг би допомогти в розслідуванні справи. Однак у поліції родичам повідомили, що на записах нічого не видно: «Сказали, що світло з обох сторін засліпило камери, ні номерів, нічого не видно».

Також, за словами Миколи Пархоменка, чоловік, якого видають за водія, вже телефонував і хотів зустрітися й поговорити, також пропонував грошову допомогу: «Я відмовився, наразі ми збираємо всі чеки, які йдуть на ліки. Я проконсультуюся з адвокатом, а потім прийматиму рішення, як діяти далі. І в поліції нам також радили піти на зустріч, мовляв, хлопець молодий, вину визнає, нащо йому псувати життя. А як же наша донька – у неї перелом лівої ноги у двох місцях зі зміщенням, спицю вставили через п’яту, лежить на витяжці, забій спини, горлова розбита, зашивали ззаду, струс мозку, гематома на лобі. Це не враховується?».

Батьки дівчини кажуть, що йтимуть до кінця. «Завтра дружина радитиметься з лікарями, можливо, переведемо Вероніку до Чернігова в обласну лікарню. Я збираюся до прокуратури писати заяву. Просто так їм це з рук не зійде, ми шукатимемо справедливості», — наголосив Микола Пархоменко.

Як повідомили ЧЕline в секторі комунікацій ГУНП в Чернігівській області, особу водія було встановлено буквально за півгодини після ДТП. Машина зараз затримана й знаходиться в райвідділі, відкрито кримінальне провадження за статтею 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху».

«Завтра (22 травня, — ред.) для водія буде обиратися міра запобіжного заходу. За його словами, він був шокований, через те залишив місце аварії», — прокоментував головний спеціаліст сектору комунікацій Борис Коновченко.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Навіщот поліції заморочуватися , якщо визнається вина. Те що пяний був за кермом нікого не хвилює. Єдиний вихід прокурору у суді просити хоча би пару років позбавлення волі реально, за умови визнання вини. А так все зрозуміло, вину визнав , рік умовно і всі при своїх інтересах. Брат повинен подумати , чи йти в тюрму за ради когось іншого. Також ДТП та залишення в небезпеці це вже серйозно можна й років на 2 сісти.

Back to top button