Надзвичайні події

Податківці вилучили більше 4-х тисяч літрів фальсифікованого алкоголю

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області в рамках проведення операції «Акциз-2016» ліквідували протиправну схему постачання в торгівельну мережу недоброякісних алкогольних напоїв.

Про це ЧEline повідомили в Головному управлінні ДФС у Чернігівській області.

У ході досудового розслідування за кримінальним провадженням, внесеним до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частинами 1 та 3 статті 204 КК України, було встановлено, що кілька мешканців Чернігова на території міста та Чернігівської області гуртом і вроздріб продають у так званих пластикових пакетах bag-in-box і традиційних скляних пляшках фальсифіковані алкогольні напої.

Сурогат маскували під виглядом відомих торгівельних марок: «Пшенична», «Finlandia», «Jelzin».

Як виявилось, алкогольні напої виготовлені з недоброякісної сировини і становлять загрозу здоров’ю людей.

У результаті проведених санкціонованих обшуків місць накопичення та зберігання фальсифікату, що знаходились у м. Чернігові й одному з районів області, а також транспортного засобу, яким перевозився сурогат, податківцями було вилучено 4 300 літрів готового до реалізації фальсифікату (в еквіваленті – 8 600 пляшок), 220 літрів спиртовмісної сировини, пластикова тара, а також грошові кошти.

Вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становила близько 500 тис. грн. На сьогодні триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button