Надзвичайні події

Подробиці пожежі на комунальному ринку у Ніжині

Сьогодні вночі у полум’ї згорів торгівельний ряд на комунальному ринку. Експертних висновків з приводу причини загоряння ще немає. У ході спілкування з очевидцями, спливає дві основні гіпотези: підпал або коротке замикання проводки в одному з ролетів. На користь версії про підпал говорять свідчення очевидців, які розповіли, що бачили два осередки займання.

За словами підприємців, пожежників викликали не охоронці. Насправді до рятувальників звернулися працівники станції медичної допомоги, яка розташована суміжно з ринком. Саме вони перші помітили пожежу. Далі збіглися і підприємці, які винаймають торгові площі на території ринку. Вони допомагали діставати зі згарища залишки вцілілого товару. Розповідають, що охорона навіть не намагалася повідомити підприємців про пожежу. Договори з охоронною фірмою підписував не директор комунального ринку, а кожен підприємець окремо. ДКП «Комунальний ринок» офіційно не співпрацює з жодною охоронною фірмою.

За словами деяких очевидців, директор ринку теж приїжджав на пожежу але пробув там не довго. Уже зранку до нього зателефонувала місцева журналістка Марина Волинець, аби поцікавитися, що він думає з цього приводу. Анатолій Вершняк відповів на звінок сам, однак тільки почувши, що турбують зі ЗМІ — передав слухавку дружині, яка і повідомила, що у чоловіка вночі піднявся тиск та навіть довелося викликати швидку.

UiWII_8KYAo-1024x682

Підприємці, які були присутні на ринку під-час пожежі розповіли, що пожежники приїжджали на місце пожежі двічі, бо першого разу приїхали без води. Під-час ліквідації пожежі, рятувальники, за словами очевидців, почали заміряти ширину проходів між контейнерами аби удостовіритися, що місця для проїзду рятуваьної машини не вистачає. Для цього вони навіть діставали торгівельні стойки, на яких підприємці розміщають товар вдень.

Серед згорівших торгових контейнерів був магазинчик дружини голови постійної комісії міської ради з питань зокрема і ЖКГ Володимира Башинського Антоніни Башинської. До речі, сьогодні має відбутися засідання цієї комісії, на яке підприємці пообіцяли вкотре прийти задля вирішення конфлікту, який виник між ними та Анатолієм Вершняком з приводу підняття орендної плати.

В розрахунках обгрунтування підвищення орендної плати підприємцям, які їм надали не без допомоги комісії міської ради з питань законності, прописаний пункт «водопостачання» на яке в 2017 році ДКП заклало 22 тисячі гривень. Однак, за словами підприємців, на території комунального ринку не працює гідравлічний кран і колонка. Також в розрахунках вказана сума на витрати по електроенергії в розмірі 29 тис. грн., але люди цієї ночі присвічували телефонами, намагаючись врятувати рештки вцілілого товару.

S4qykzG3e84-1024x682

Підприємці не виключають взаємозвязку пожежі з конфліктною ситуацією, яка наразі виникла між ними та керівництвом комринку.

Джерело: Уездные новости

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button