Надзвичайні події

Поліцейське авто збило велосипидиста

6 КВІТНЯ БЛИЗЬКО 19.30 ПО ВУЛИЦІ КІЛЬЦЕВА В РАЙОНІ «БЕРІЗКИ» (Т-ОБРАЗНЕ ПЕРЕХРЕСТЯ) ПОЛІЦЕЙСЬКЕ АВТО ЗБИЛО ВЕЛОСИПЕДИСТА. У НЕПРИТОМНОМУ СТАНІ ПОТЕРПІЛОГО ЗАБРАЛА КАРЕТА ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ, ЯКУ ВИКЛИКАВ ОДИН ІЗ ТРЬОХ ПОЛІЦЕЙСЬКИХ, ЩО ЗНАХОДИЛИСЯ В АВТОМОБІЛІ.

ДТП 1Авто, яке рухалося зі сторони «Епіцентру», але повертало ліворуч, де розташована мийка, газова заправка та гаражі, на кілька секунд призупинилося, аби пропустити два зустрічні автомобілі, що також повертали у цьому напрямку.

У ці хвилини теж зі сторони «Епіцентру» у бік вул. Одинцова рухався поліцейський автомобіль, як зненацька велосипедист, який їхав повз тротуар чи то по самому тротуару ( у цій частині складно визначити й розділити, де саме пролягає лінія тротуару і проїжджа частина, бо відсутній бетонний бордюр та будь-яка лінія) не оглянувся назад і чомусь різко трохи повернув ліворуч, у бік проїжджої частини. І треба ж так статися, що у цей момент у цьому місці їхав поліцейський автомобіль, водій якого просигналив, але це вже нічого не дало, оскільки від сигналу до удару відділяла якась секунда.

ДТП (1)І хоча, як стверджують очевидці події, автомобіль спочатку зачепив велосипедиста лише дзеркалом, але удар був настільки сильним, що його перекрутило й він дуже сильно ляпнувся на асфальт – усі, хто тут був, подумали спочатку, що потерпілий неживий, бо він лежав непритомний, а на асфальті була чимала пляма крові. До того ж, звук від удару почули навіть ці, хто відпочивав у цей час у березовому гаю.

дТП3Звичайно, у такій ситуації, як розповів нашому кореспонденту один із очевидців ДТП, досить важко одразу зорієнтуватись і прийняти правильне рішення. «Теоретично поліцейський міг би вирулити в інший від велосипедиста бік, але це ж була мить якась, − поділився своїми враженнями очевидець. – До того ж, на лівій стороні знаходилися інші автомобілі і могло б бути ще більше жертв, не кажучи вже про понівечені автомобілі… Чесно кажучи, на місці поліцейських я теж не знаю – чи зміг би уникнути у цій ситуації збиття велосипедиста, мабуть, ні. Хіба що, якби їхав доволі повільно…».

ДТП5

Джерело: Суспільний кориспондент

Ще статті по темі

Back to top button