Надзвичайні події

Прокурори посприяли збільшенню покарання для водія-вбивці

Сьогодні, 22 травня, апеляційний суд області задовольнив скаргу прокурора та скасував вирок Городнянського райсуду.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Згідно з ним, місцевого жителя засуджено за вчинення кримінального правопорушення,  передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть та тілесні ушкодження середньої тяжкості потерпілим) до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на 2 роки.

Судовим слідством установлено, що в серпні 2016 року обвинувачений,  керуючи власним автомобілем, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вчинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждали малолітні діти.

Одна дитина від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці події,  інша – з тілесними ушкодженнями – була доставлена до лікувального закладу.

Водночас з огляду на суспільну небезпеку вчиненого злочину та не погоджуючись із призначеною мірою покарання прокурором ухвалений вирок оскаржено до суду апеляційної інстанції.

Колегія суддів судової  палати в кримінальних справах апеляційного суду підтримала позицію прокуратури, визнала обвинуваченого винним у вчиненні  інкримінованого злочину та призначила суворіше покарання – 6 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом терміном на 3 роки.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button