Надзвичайні події

Рибінспектори затримали понад 80 нахабних рибаків

У період з 1 квітня по 17 травня під час нерестової заборони на вилов риби працівниками Управління Держрибагентства в Чернігівській області виявлено 81 порушення правил рибальства. 58 порушень були грубими.

Про це ЧЕline повідомили в Державному агентстві рибного господарства України

У ході рибоохоронних заходів вилучено 256,35 кг риби та 99 заборонених знарядь лову. Сума збитків, завданих рибному господарству, становила майже 40 тис. грн (39,5 тис. грн).

Одні з останніх порушень Чернігівським рибоохоронним патрулем було зафіксовано 14 травня під час проведення рибоохоронного рейду в урочищі «Замглай», поблизу смт Замглай Ріпкинського району. Було виявлено два порушення рибоохоронного законодавства, в порушників вилучено 23 кг риби та 4 одиниці заборонених знарядь лову.

Зранку було затримано мешканця смт Замглай, який виловив сітками зяберними 79 шт. карасів загальною вагою 18 кг, завдавши збитків рибному господарству України на 1343 грн.

Згодом було затримано двох мешканців Чернігова, які також за допомогою зяберних сіток виловили 41 шт. карасів і 1 плітку, загальною вагою 5 кг, завдавши збитків на 782 грн. На всіх порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Справи направлено до Ріпкинського та Чернігівського районних судів для притягнення правопорушників до відповідальності згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо, з 1 квітня в Чернігівській області розпочалася нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, рибакам-любителям  під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом із берега в межах населеного пункту в дозволених місцях, за межами нерестовищ.

Заборонене пересування плавучих засобів (човнів), організація змагань із рибальства, проведення підводного полювання. В цей період дозволено лише любительський вилов риби. Місця, де дозволено або заборонено рибалити, та чіткі дати заборони на рибалку на конкретній водоймі визначаються територіальними управліннями рибоохорони у відповідних наказах. Порушення правил рибальства карається як штрафами, так і притягненням до кримінальної відповідальності.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button