Надзвичайні події

Росіянка намагались вивезти старовинну ікону та книгу за межі України

Старовинну ікону та книгу на старословлов’янській мові виявили у багажі громадянки РФ співробітники Чернігівської митниці ДФС у пункті пропуску «Горностаївка» на українсько-білоруському кордоні.

Про це ЧЕline повідомили у ДФС Чернігівської області.

Жінка слідувала через кордон потягом «Київ-С.Петербург». Під час проведення митного контролю не заявила про наявність у неї предметів старовини.

Ікона та книга знаходились у валізі громадянки серед особистих речей. Вік та цінність речей визначатимуть експерти, але, навіть на перший погляд, вони мають явні ознаки старовини. Ікона із зображенням ліку Святого намальована на дерев’яній дошці розміром 174х145 мм, книга у твердій обкладинці надрукована старослов’янською мовою, має написи та пошкодження.

Громадянка, намагаючись вивезти предмети старовини за межі України без декларування та отримання відповідних дозволів, порушила митні правила. Відносно неї складений адмінпротокол за ст. 472 Митного кодексу України. Вилучені книга та ікона будуть передані на експертизу, після чого справу скерують до суду.

Ще статті по темі

Back to top button