Надзвичайні події

Семенівську дівчину збив місцевий водій (Фото)

24 травня в містечку Семенівка Чернігівської області сталася ДТП, в якій постраждала дитина-велосипедист.

Місцевий 43-річний водій «Волги» під час обгону автомобіля скоїв наїзд на 15-річну дівчинку, яка їхала велосипедом назустріч легковику по узбіччю.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Унаслідок ДТП неповнолітня з переломом руки, численними саднами та забоями каретою швидкої допомоги була доставлена до Семенівської районної лікарні.

Згідно з висновком медичної експертизи, водій «Волги» перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За фактом автопригоди поліцією одразу було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження), що передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Автомобіль вилучено та поміщено на майданчик тимчасового зберігання транспортних засобів. Призначено низку експертиз.

Досудове розслідування кримінального провадження триває, а поліція звертається до громадян із застереженнями:

Шановні водії!

Із наближенням літніх канікул більшість дітей відпочиватиме в сільській місцевості. Будьте уважні! Дотримуйтеся швидкісного режиму, особливо у вечірній час у межах населених пунктів. Пам’ятайте, що кожне порушення Правил дорожнього руху, не кажучи вже про пиятику за кермом, може стати причиною дорожньо-транспортної пригоди та призвести до трагедії на дорозі.

Шановні батьки!

Повторіть з дитиною основні Правила дорожнього руху та норми поведінки на дорозі і біля неї. Нагадайте про небезпеку, що чатує на неї під час самостійних прогулянок поблизу проїжджої частини.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button