Надзвичайні події

Суд арештував нафтозерновоз і 25 тонн видобутої нафти

Прилуцька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом крадіжки нафтопродуктів на території Срібнянського району.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 17 вересня поточного року до чергової частини територіального відділення поліції надійшло повідомлення про викрадення місцевим жителем нафтопродуктів, які він перевіз вантажним автомобілем під виглядом зерновозу на орендовану територію з нежитловими приміщеннями в смт Срібне.

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою правою кваліфікацією за ч. 1 ст. 185 КК України.

З метою швидкого, повного й неупередженого проведення досудового розслідування, виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, прокурором-процесуальним керівником забезпечено проведення першочергових (невідкладних) слідчих дій.

Завдяки скоординованим заходам правоохоронцями проведено обшук, під час якого виявлено та вилучено знаряддя і засоби злочину, а також понад 25 тонн рідини, схожої на нафту. Наразі призначено експертні дослідження. Здійснюються дії, спрямовані на встановлення джерел походження імовірних нафтопродуктів.

Ухвалою суду від 20.09.2016 р. на знаряддя вчинення злочину накладено арешт з метою забезпечення їх збереження і запобігання можливій втрати чи знищення.

Наразі триває виконання комплексу слідчих дій, пов’язаних із фіксацією злочинної діяльності, пошуком і збором доказів, які є істотними у кримінальному провадженні. Здійснюються інші процесуальні дії, спрямовані на викриття і притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Хід слідства перебуває на контролі прокуратури області.

Ще статті по темі

Back to top button