Надзвичайні події

У Ніжині вогнеборці врятували 20-річну дівчину

13 квітня о 12:19 до Служби порятунку «101» у місті Ніжині надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир багатоповерхового житлового будинку, що по вулиці 3-ій мікрорайон.

Оперативно до місця пригоди прибуло три відділення вогнеборців 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Чернігівській області на двох пожежних автоцистернах та пожежній автодрабині.

На момент прибуття надзвичайників квартира на восьмому поверсі була заповнена їдким димом, а з балкона кликала на допомогу молода жінка. Вона не могла самостійно покинути небезпечну зону через те, що вхідні двері помешкання ззовні закрив її знайомий, який відлучився на деякий час у справах. Вогнеборці за допомогою спецінструмента відкрили вхідні двері оселі й у апаратах захисту органів дихання і зору врятували 20-річну молоду жінку, котра вже надихалась небезпечних продуктів горіння. З діагнозом отруєння чадним газом постраждалу каретою швидкої допомоги було госпіталізовано до реанімаційного відділення Ніжинської центральної міської лікарні.

mJ4TbFgk9akРятувальники о 12:37 пожежу локалізували, а о 12:38 — остаточно ліквідували. Ймовірною причиною виникнення загорання могло стати коротке замикання електронагрівального приладу. Вогнем було пошкоджено речі домашнього вжитку господаря помешкання. Слід зазначити, що лише завдяки вчасному сповіщенню сусідів про пожежу, а також оперативним і професійним діям вогнеборців не було допущено розповсюдження вогню на інші кімнати квартири. До ліквідації займання залучалось 9 чоловіків особового складу та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Рятувальники ДСНС України сподіваються на свідомість кожного громадянина та вкотре попереджають про недопустимість халатного ставлення  до заходів пожежної безпеки. Пам’ятайте, лише суворе їх дотримання допоможе уникнути лиха. Бережіть своє життя і майно від вогню.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button