Надзвичайні події

У Вересочі собака боронила непритомну хазяйку від скаженої лисиці

5 грудня в селі Вересоч Куликівського району на подвір’я хати, де мешкає 82-річна Катерина Мурашко, заскочила скажена лисиця. Щось неладне запідозрив сусід Михайло.

«Зранку я приїхав із Чернігова. Проходячи повз будинок жінки, почув гуркіт і гавкання собаки. Це мене насторожило. Зайшов на подвір’я, бачу: біля входу до хати відбувається сутичка тварин. Собака не давав проходу лисиці. Побачивши стороннього, тварина кинулась в мій бік», – розповідає Михайло.

Чоловік схопив вила та спробував самотужки впоратись із звіром. Михайло зазначає: лисиця поводилась неадекватно, намагалась гризти шифер, хапала зубами гілки, крутилась на подвір’ї. Після невдалих спроб знешкодити тварину, Михайло пішов по допомогу до місцевого мисливця. Повернувшись, чоловіки знайшли лисицю вже в коридорі хати. Мисливець застрелив тварину. У сінцях знайшли й непритомну бабу Катю. Жінку занесли до хати та викликали швидку допомогу з Куликівки.

«Бригада швидкої зафіксувала в старої жінки запаморочення, головний біль, підвищений тиск. Будь-яких подряпин чи укусів на тілі медики не виявили», – зазначили в Куликівському пункті невідкладної медичної допомоги.

Чому бабуся лежала непритомна, не відомо. Сама жінка нічого не пам’ятає. Утім, очевидно, що односельці-рятівники встигли вчасно. Щоправда, мисливцю довелося застрелити й собаку, адже той мав контакт зі звіром. Саму ж лисицю передали до ветклініки на експертизу, аби підтвердити сказ.

Жителі зазначають, у Вересочі це перший випадок, коли селом гуляла скажена тварина.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Это враньё и не первый случай с бешеной лисицей в селе Вересочь!!

Back to top button