Надзвичайні події

У Вертіївці знайшли авіаційні бомби (Фото)

Днями мешканець села Вертіївка Ніжинського району на своєму приватному подвір’ї під час розбирання старого будинку натрапив на предмети, схожі за ознаками на боєприпаси. Про небезпечну знахідку чоловік поінформував рятувальників.

Про це ЧЕline повідомили в управлінні ДСНС України в Чернігівській області.

На місце події прибули фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення УДСНС України у Чернігівській області. Оглянувши вибухонебезпечні предмети, рятувальники встановили, що це 2 запалювальні авіаційні бомби ЗАБ-50 часів Другої світової війни.

Під час додаткового обстеження прилеглої території інших вибухонебезпечних предметів піротехніки не виявили. Після проведення невідкладних робіт небезпечні знахідки були вивезені спецавтомобілем у визначене безпечне місце та о 16:20 знищені.

Рятувальники нагадують громадянам про необхідність дотримання заходів безпеки у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів. Якщо Ви знайшли такий предмет, у жодному разі не чіпайте його, а тим паче не завдавайте ударів, не намагайтеся перенести чи розібрати. Про небезпечну знахідку слід негайно повідомити Службу порятунку «101» або правоохоронців за номером «102».

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button