Надзвичайні події

Вода продирявила асфальт на Менделєєва (Фото)

Днями на перехресті вулиць Шевченка та Менделєєва стався провал асфальтобетонного покриття.

Провал був геометрично правильної округлої форми, по розмірам – з кришку люка оглядового колодязя, хоча, саме в цьому місці будь-яких колодязів ніколи не було.

До місця провалу виїхала аварійна служба КП «Чернігівводоканал». Перевірка показала, що саме в цьому місці проходить залізобетонний самопливний каналізаційний колектор діаметром 600 мм. Цей колектор було збудовано ще у 1964 році. У 1979 році його було передано на баланс КП «Чернігівводоканал». Фактично, колектор вже відпрацював свій ресурс та потребує заміни.

Для прояснення ситуації з провалом асфальтобетонного покриття, 5 квітня було проведено телеінспекцію ділянки колектору. В результаті огляду внутрішньої частини колектору було встановлено, що в місці провалу асфальтобетонного покриття, в залізобетонній трубі колектору, яка проходить на глибині 2,5 метри є отвір, по формі відповідний провалу на дорозі.

Судячи з результатів телеінспекції, отвір було закладено кількома глибами чи то з бетону, чи то з граніту. Враховуючи рік побудови колектору, встановити хто і коли зробив або закладав отвір у трубі – неможливо.

На переконання спеціалістів, провал асфальтобетонного покриття стався через те, що саме в цьому місці на поверхні дороги постійно накопичується вода, яка під час ремонтних робіт на проїзній частині зі зняттям верхнього шару асфальту, знайшла слабке місце у трубі колектора.

За кілька наступних місяців поверхневими водами була вимита подушка під асфальтобетонним покриттям дороги, в результаті чого і сталося обвалення.

КП «Чернігівводоканал» на місці провалу провів розкоп з уточненням причин обвалення та ремонт аварійної ділянки каналізаційного колектора. Після цього буде проведено відновлення асфальтобетонного покриття ділянки дороги на місці проведення робіт.

Джерело: Інформаційна служба КП «Чернігівводоканал»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button