Надзвичайні події

За зґвалтування 90-річної жінки чоловік отримав 8 років неволі

Колегією суддів судової  палати в кримінальних справах Апеляційного суду області задоволено скаргу прокурора та скасовано вирок Чернігівського районного суду, яким місцевого жителя за крадіжку, поєднану з проникненням у житло, умисне заподіяння середньої тяжкості тілесних ушкоджень і зґвалтування, засуджено до 4 років і 6 місяців позбавлення волі.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Судовим слідством встановлено, що в травні 2016 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з метою крадіжки проник до будинку пенсіонерки (1926 р.н.), із якого викрав майно на загальну суму понад 400 грн. Продовжуючи злочинну діяльність та перебуваючи в приміщенні квартири, зловмисник, застосувавши фізичне насильство, зґвалтував потерпілу.

З огляду на суспільну небезпеку вчиненого злочину та не погоджуючись із призначеною мірою покарання прокурором внесено апеляційну скаргу.

Апеляційний суд підтримав позицію прокурора та визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК України, та призначив суворіше покарання – 8 років позбавлення волі.

Ще статті по темі

Back to top button