Надзвичайні події

Жахлива доба: в області сталося 26 пожеж, одна людина загинула

Впродовж минулої доби підрозділи управління ДСНС України у Чернігівській області 26 разів залучались до гасіння пожеж, з них 19 у природних екологічних системах, одна людина загинула.

29 березня у с. Наумівка Бобровицького району виникла пожежа житлового будинку в результаті якої загинула 80-річна його власниця. По факту пожежі проводиться розслідування. Підрозділи УДСНС в області на гасіння не залучались.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Слід зазначити, внаслідок необережного поводження громадян з вогнем загоряння сухої рослинності виникли на загальній площі понад 49 га у Козелецькому, Чернігівському, Семенівському, Бахмацькому, Сновському, Ніжинському, Корюківському, Городнянському, Новгород-Сіверському, Бобровицькому та Сосницькому  районах.

IMGA0390Лише з початку березня на Чернігівщині через людську недбалість, необережність у поводженні з вогнем, а також внаслідок випалювання сміття й минулорічних залишків сухої рослинності виникло більше 194 пожеж в екологічних системах, вогнем пройдена територія майже 733 га, ще 17 пожеж зареєстровано в житловому секторі громадян.

У зв’язку з цим, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем в приватному житловому секторі, а також при перебуванні у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Крім того, наголошуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає покарання у вигляді штрафу.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button