Політика

Опоблок зірвав рішення ВР про перевибори в Сєвєродонецьку, щоб його ставленики продовжували грабувати місто, – Сергій Шахов

Депутати від «Опозиційного блоку» та їхні ситуативні поплічники зірвали призначення позачергових виборів до Сєвєродонецької міськради, щоб їхні ставленики і надалі могли грабувати місто.

Про це повідомив автор відповідної постанови, народний депутат від партії «Наш край» Сергій Шахов.

«Опоблок разом зі своїми ситуативними поплічниками практично зірвав вибори в Сєвєродонецьку, щоб зберегти своїх ставлеників у місті. Але владу в Сєвєродонецьку треба перезавантажити, оскільки вона створює безлад, розкрадає десятки мільйонів гривень і державне майно, нехтуючи людьми, які сьогодні голодують і мерзнуть у пошкоджених квартирах. А депутати в Сєвєродонецьку жирують, порушуючи Конституцію, права людини та закони України», – зазначив Сергій Шахов.

Народний депутат також наголосив, що питання перевиборів у Сєвєродонецьку стосується не лише місцевого  самоврядування, а й національної безпеки України.

«Сєвєродонецьк – важливе стратегічне місто не лише для Луганщини, а й для України, бо знаходиться у прифронтовій зоні. Замість того, щоб зупинити корупцію та дестабілізацію ситуації в місті, депутати повернули свою голову в сторону п’ятої колони, яка сьогодні почала війну в нашій державі. Це треба виправити якнайшвидше», – заявив Сергій Шахов.

Він пояснив, що питання проведення чесних виборів буде вирішене при повторному розгляді депутатами, адже парламентарі проголосували за повернення проекту на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи.

«Я буду добиватися, щоб депутати все ж таки проголосували за перевибори в Сєвєродонецьку і туди прийшла українська народна влада. Ми не маємо права зраджувати тих людей, які повірили в мирну Україну», – резюмував Сергій Шахов.

Нагадаємо, 23 лютого 2017 року парламент не зміг призначити позачергові вибори до Сєвєродонецької міської ради, оскільки 114 народних депутатів не голосували, а 27 – утрималися від голосування.

16 листопада 2016 року Комітет Верховної Ради України одноголосним рішенням рекомендував парламенту призначити позачергові вибори Сєвєродонецької міської ради на 26 лютого 2017 року.

Проект постанови № 5247 «Про призначення позачергових виборів Сєвєродонецької міської ради Луганської області» зареєстровано у Верховній Раді 7 жовтня 2016 року. Ініціаторами проекту виступили 37 народних депутатів, які представляють різні політичні сили у Верховній Раді.

unnamed

Ще статті по темі

Back to top button